top of page

De Drie Koningen

 

Het plan De Drie Koningen is de winnaar van de selectieprocedure voor de nieuwe invulling van de drie silo’s op het Zeeburgereiland.

 

De Drie Koningen is een plan voor 3 silo’s met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, brouwcafe, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen.

 

De jury’s vinden dit een heel ambitieus plan, met een breed georiënteerd programma in een indrukwekkende verschijning. De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren en zorgen er voor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong en oud.

De silo’s zijn door architectenbureau TANK en ontwikkelcombinatie Vinkbouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is gelaten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling.

 

Op 18 januari 2018 is besloten om het optierecht voor de drie silo’s voorlopig te gunnen aan De Drie Koningen. In de termijn van bedenkingen die daarop is gevolgd, zijn geen bezwaren ingediend, waarmee het gunningsbesluit op donderdag 8 februari 2017 onherroepelijk is geworden.

Brugwachtershuisjes worden hotelkamers

 

In 2009 heeft de Gemeente Amsterdam besloten om in

de nabije toekomst alle bruggen te automatiseren en op afstand te gaan bedienen. Amsterdam is een dertigtal verschillende brugwachtershuisjes rijk, die daardoor een nieuwe functie nodig hebben.

 

Sommige brugwachtershuisjes zijn modern, andere monumentaal, allen zijn onder architectuur en met groot oog voor detail ontworpen. Ze liggen altijd op kruispunten van weg en water en allemaal hebben ze vrij zicht op het water en op de brug. 

 

Als een van de initiatiefnemers heeft Grayfield het concept geformuleerd, een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en het projectmanagement en omgevingsmanagement voor de eerste fase uitgevoerd.

 

Sweets is een samenwerking tussen Grayfield, space&matter en het Lloyd Hotel met als doel alle vrij te komen brugwachtershuisjes in Amsterdam om te bouwen tot comfortabele hotelkamers: Sweets.

Nu open www.sweetshotel.amsterdam

 

 

Brugwachtershuisjes

 

Borgo di Gello

 

Dit kleine en afgelegen dorpje in de heuvels van Toscane wordt her-ontwikkeld tot kleinschalig hotel met vakantiehuisjes.

 

Grayfield is verantwoordelijk voor de concept ontwikkeling en herontwikkeling van het dorpje.

 

De Borgo zal worden ontwikkeld door een joint venture tussen de eigenaar van de Borgo, Taylor Group Italia, en nieuwe investeerders.

 

De ontwikkelingsstrategie voor de Borgo is om in fases the ontwikkelen. Om de potentie van het dorpje te bewijzen, is in de eerste fase een pop-up hotel voor negentig dagen genaamd ‘Novanta’ gelanceerd.

 

In de tweede fase zal er een klein boutique hotel komen als centrale hospitality focus van het dorpje. In de derde fase zullen de omliggende boeren huizen worden gerestaureerd als vakantie huizen.

 

 

Funenhof

 

Grayfield ontwikkelt in opdracht van Vink Bouw en TROI Studio Het Funenhof. 

 

Het Funenhof wordt een modern kleinschalig hofje van 8 eengezinswoningen met een gemeenschappelijke binnentuin.

 

Vanuit de gemeenschappelijke binnentuin kun je direct een groot park inwandelen. In het park kunnen kinderen veilig op verkenning. Sommige woningen kijken uit op het park, andere hebben een eigen terras. Een ideale en veilige plek voor jonge gezinnen.

 

Het Funenhof is gelegen tussen het Funenpark en de trendy Czaar Peterbuurt aan de rand van het Amsterdamse Centrum. 

 

De werkzaamheden voor Grayfield omvatten voor dit project project-, ontwerp- en omgevingsmanagement. Hiernaast is Grayfield verantwoordelijk voor de marketing en verkoop.

 

 

Adviseur maatschappelijk vastgoed gemeente Nijkerk

Grayfield focust zich bij de gemeente Nijkerk op Maatschappelijk vastgoed. Het onderhouden en exploiteren van vastgoed is in deze tijd geen kerntaak van de gemeente meer.

 

Veel panden hebben een slechte bezetting en de huidige huren zijn verre van kostendekkend. Er wordt naar gestreefd om op een aantal strategische locaties voorzieningen/maatschappelijke partijen te bundelen zodat door deze kruisbestuiving inhoudelijke win-win situaties ontstaan.

 

Door multifunctioneel ruimtegebruik (met partijen die elkaar versterken) worden levensvatbare exploitaties gecreëerd. Voor de vrijkomende locaties wordt gezocht naar een passende nieuwe bestemmingen.  

 

Grayfield is in dit proces de spin in het web zowel intern bij de Gemeente als richting de maatschappelijke partijen binnen Nijkerk.

 

 

De Ruyterkade 127

 

In opdracht van Eric Vökel Apartments en de eigenaar van de Ruyterkade 127 heeft Grayfield het omgevingsmanagement van hun nieuwe boutique appartementen hotel ter hand genomen.

 

Door stakeholders te interviewen, verschillende informatiesessies voor de omwonenenden te organiseren en door de Gemeente te informeren ontstond de mogelijkheid voor een hotelvergunning.

bottom of page