top of page

JengaHouse

 

image (1).jpeg

​

Opdrachtgever:

​

​

Partners: 

 

East Side Collective

​

Arons & Gelauff

Dit appartementencomplex is in opdracht van een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), genaamd East Side Collective, gebouwd. Het pand bevindt zich op Oostenburg, een van de oostelijke eilanden naast de Czaar Peterbuurt. De kavel werd door de eigenaar Stadgenoot verkocht op basis van een door hen uitgeschreven tender aan een groep particulieren. Grayfield is door East Side Collective ingehuurd om op de tender in te schrijven en vervolgens de kavel te ontwikkelen en te realiseren. In 2019 ging het project van start en een kleine drie jaar later, op 1 november 2022 vond de oplevering van de 15 appartementen en 2 kunstenaarsstudios plaats. 

​

JengaHouse is een voorbeeld van moderne en duurzame bouw. Het complex is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Dit is gerealiseerd door gebruik te maken van zonnepanelen, groene daken, een warmte koude opslag (WKO) terugwininstallatie en vloerverwarming.

​

Bezoek: JengaHouse

Funenhof

 

​

Opdrachtgevers:

​

 

Partners: 

 

Vink Bouw en Troi Studio

​

Arons & Gelauff

Grayfield ontwikkelde in opdracht van Vink Bouw en TROI Studio Het Funenhof. 

​

Het Funenhof is een modern kleinschalig binnentuin die aansluit op de bestaande bebouwing, van acht eengezinswoningen met een gemeenschappelijke binnentuin.

​

Vanuit de gemeenschappelijke binnentuin kun je direct een groot park inwandelen. In het park kunnen kinderen veilig op verkenning. Sommige woningen kijken uit op het park, andere hebben een eigen terras. Een ideale en veilige plek voor jonge gezinnen.

​

Het Funenhof is gelegen tussen het Funenpark en de trendy Czaar Peterbuurt aan de rand van het Amsterdamse Centrum. 

​

De werkzaamheden voor Grayfield omvatten voor dit project project-, ontwerp- en omgevingsmanagement. Daarnaast was Grayfield verantwoordelijk voor de marketing en verkoop.

​

Bezoek: Funnenhof

​

De Drie Koningen

 

 

Opdrachtgever:

​

​

​

Partners: 

 

Vinkbouw & Grayfield    & House of Jim

​

ELEPHANT

​

 

Het De Drie Koningen plan was in 2018 de winnaar van de selectieprocedure voor de nieuwe invulling van de drie silo’s op Zeeburgereiland.

 

De Drie Koningen is een plan voor 3 silo’s met filmhuis, sportschool, eventspace en eenkamerhotel, brouwcafe, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen. De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren en belangrijke sociale faciliteiten toevoegen voor de buurt. 

​

De silo’s worden door architectenbureau ELEPHANT en de ontwikkel combinatie Vinkbouw, House of Jim en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door ruimte tussen de silo’s en de opbouwen  te laten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling.

 

Grayfield en zijn partners zijn sinds 2018 bezig met de herontwikkeling en zal starten met bouwen in 2024.

​

Bezoek: De Drie Koningen

​

Nachtfort op Fort Honswijk

 

image (3).jpeg

​

Partners: 

 

Space and Matter

 

&

​

Hasseloo investment

 

In het onlangs gerenoveerde Fort Honswijk onwtikkelt  Grayfield in samenwerking met Space&Matter en Hasseloo investments een bedrijfverzamelgebouw, vergadercentrum en evenementenlocatie.

​

Het fort wordt in de komende tijd uitgebreid met gastverblijven en een restaurant. Het doel van de ontwikkeling is om het grootste landfort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie nieuw leven in te blazen met een duurzame, ambachtelijke en social concept.

​

Bezoek: Nachtfort

SWEETS

Het brugwachtershuisjes hotel

 

 

Opdrachtgever:​

​

Partners: 

 

Sweets

​

Space&Matter

In 2009 heeft de Gemeente Amsterdam besloten om alle bruggen te automatiseren en op afstand te gaan bedienen. Amsterdam is heeft 28 verschillende brugwachtershuisjes op beweegbare bruggen, die hebben een nieuwe functie gekregen en zijn herontwikkeld tot hotelkamers.

​

Sommige brugwachtershuisjes zijn modern, andere monumentaal, allen zijn onder architectuur en met groot oog voor detail ontworpen. Ze liggen altijd op kruispunten van weg en water en allemaal hebben ze vrij zicht op het water en op de brug.

 

Als een van de initiatiefnemers heeft Grayfield het concept geformuleerd, de haalbaarheidsstudies uitgevoerd en het projectmanagement en omgevingsmanagement voor de eerste fases uitgevoerd. Er zijn nu 19 huisjes tot hotelkamers verbouwd.

​

Sweets is een samenwerking tussen Grayfield, space&matter en het Lloyd Hotel met als doel alle vrij te komen brugwachtershuisjes in Amsterdam om te bouwen tot comfortabele hotelkamers: Sweets.

​

Bezoek: Sweets

​

Amstel 1

 

image (2).jpeg

​

Partners: 

 

Marcus Konings

Sandenburg concept creation

 

&

​

Esgo Kuipers

Horeca kantoor

 

In 2016 schreef burgermeester Van der Laan een tender uit onder de naam gemaakt in Amsterdam. Amstel 1 is het winnende plan voor de herontwikkeling van begane grond van de gemeente Amsterdam.

​

In het hart van Amsterdam wordt in leegstaande ruimtes van het stadhuis een levendige omgeving van ambachten, duurzaamheid en (eet)cultuur ontwikkeld. De visie bestaat uit drie elementen: ruimtes voor verhuur (winkels en kleinschalige café en restaurans),  een vintage- en versmarkt in de lichtstraat, en een wekelijks programma van activiteiten in de lichtstraat en binnentuin. 

​

Het doel is een levendige plek te creëren naast het Waterlooplein voor alle Amsterdammers. 

Novanta

 

​

Partners: 

 

Mart Hijmans & Leonard Crijns

Het verlaten dorpje Borgo di Gello in de heuvels van Toscane wordt her-ontwikkeld tot kleinschalig experience hotel met suites.

​

Grayfield is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en herontwikkeling van het dorpje. De ontwikkelingsstrategie voor de Borgo is om in fases the ontwikkelen. Om de potentie van het dorpje te bewijzen, is in de eerste fase in 2013 een pop-up hotel voor negentig dagen genaamd ‘Novanta’ gelanceerd.

​

In de tweede fase is er een regenerative boutique hotel geïnstalleerd wat als belangrijkste focus heeft: duurzaamheid en lokale ervaringen met als uitgangspunt: Barefoot Luxury.

​

Bezoek: Novanta 90

​

Castello di Gello

 

​

Partners: 

 

Mart Hijmans & Leonard Crijns

Castello di Gello is een tweede dorpje gelegen in de Gello vallei en wordt momenteel ontwikkeld als een uitbreiding van Novanta 90, waarbij de functie van dit Toscaanse dorpje self-catering apartments wordt. 

​

In totaal zijn er 15 appartementen waarvan ze allemaal tot appartementen of losstaande villa’s van twee à drie slaapkamers met woonkamer en keuken worden verbouwd.

​

Het concept is dat particulieren deze appartementen kunnen kopen met een huurcontract. Hotel Novanta huurt dan de appartementen terug en is verantwoordelijk voor het onderhoud, marketing en hotel-operatie. Waarbij de eigenaren de winst ontvangen, naast hun eigen twee weken per seizoen in hun vakantiehuisje. Klik hier voor de brochure.

​

Bezoek: Castello di Gello

​

Adviseur maatschappelijk vastgoed gemeente Nijkerk

 

Grayfield focust zich bij de gemeente Nijkerk op Maatschappelijk vastgoed. Het onderhouden en exploiteren van vastgoed is in deze tijd geen kerntaak van de gemeente meer.

​

Veel panden hebben een slechte bezetting en de huidige huren zijn verre van kostendekkend. Er wordt naar gestreefd om op een aantal strategische locaties voorzieningen/maatschappelijke partijen te bundelen zodat door deze kruisbestuiving inhoudelijke win-win situaties ontstaan.

​

Door multifunctioneel ruimtegebruik (met partijen die elkaar versterken) worden levensvatbare exploitaties gecreëerd. Voor de vrijkomende locaties wordt gezocht naar een passende nieuwe bestemmingen.  

​

Grayfield is in dit proces de spin in het web zowel intern bij de Gemeente als richting de maatschappelijke partijen binnen Nijkerk.

De Ruyterkade 127

 

In opdracht van Eric Vökel Apartments en de eigenaar van de Ruyterkade 127 heeft Grayfield het omgevingsmanagement van hun nieuwe boutique appartementen hotel ter hand genomen.

​

Door stakeholders te interviewen, verschillende informatiesessies voor de omwonenenden te organiseren en door de Gemeente te informeren ontstond de mogelijkheid voor een hotelvergunning.

bottom of page