top of page

De Drie Koningen

 

 

Opdrachtgever:

Partners: 

 

Vinkbouw & Grayfield    & House of Jim

Menno Kooistra

 

Het plan De Drie Koningen is de winnaar van de selectieprocedure voor de nieuwe invulling van de drie silo’s op het Zeeburgereiland.

 

De Drie Koningen is een plan voor 3 silo’s met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, brouwcafe, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen. De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren en zorgen er voor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong en oud.

De silo’s zijn door architectenbureau TANK en ontwikkelcombinatie Vinkbouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is gelaten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling.

 

Grayfield en zijn partners zijn sinds 2018 bezig met de herontwikkeling en zal waarschijnlijk in ... klaar zijn

Bezoek: De Drie Koningen

Brugwachtershuisjes

 

 

Opdrachtgever:

Partners: 

 

Sweets

Space&Matter

In 2009 heeft de Gemeente Amsterdam besloten om in de nabije toekomst alle bruggen te automatiseren en op afstand te gaan bedienen. Amsterdam is een dertigtal verschillende brugwachtershuisjes rijk, die zijn daardoor ontnomen van hun functie en herontwikkeld tot hotelkamers.

Sommige brugwachtershuisjes zijn modern, andere monumentaal, allen zijn onder architectuur en met groot oog voor detail ontworpen. Ze liggen altijd op kruispunten van weg en water en allemaal hebben ze vrij zicht op het water en op de brug. 

Als een van de initiatiefnemers heeft Grayfield het concept geformuleerd, een haalbaarheidsstudie uitgevoerd en het projectmanagement en omgevingsmanagement voor de eerste fase uitgevoerd.

Sweets is een samenwerking tussen Grayfield, space&matter en het Lloyd Hotel met als doel alle vrij te komen brugwachtershuisjes in Amsterdam om te bouwen tot comfortabele hotelkamers: Sweets.

Bezoek: Sweets

Borgo di Gello with Novanta 90

 

Partners: 

 

Mart Hijmans & Leonard Crijns

Dit afgelegen dorpje in de heuvels van Toscane wordt her-ontwikkeld tot kleinschalig hotel met vakantiehuisjes en suites.

Grayfield is verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en herontwikkeling van het dorpje. De ontwikkelingsstrategie voor de Borgo is om in fases the ontwikkelen. Om de potentie van het dorpje te bewijzen, is in de eerste fase in 2013 een pop-up hotel voor negentig dagen genaamd ‘Novanta’ gelanceerd.

In de tweede fase is er een boutique hotel geïnstalleerd wat sindsdien door dezelfde drie mannen wordt gerund als een goed draaiend experience hotel met als uitgangspunt: Barefoot Luxury.

Bezoek: Novanta 90

Castello di Gello

 

Partners: 

 

Mart Hijmans & Leonard Crijns

Castello di Gello is het dorpje gelegen onder Borgo di Gello en wordt momenteel ontwikkeld als een uitbreiding van Novanta 90, waarbij de functie van dit Toscaanse dorpje self-catering apartments wordt. 

In totaal zijn er 15 appartementen waarvan ze allemaal tot appartementen of losstaande villa’s van twee à drie slaapkamers met woonkamer en keuken worden verbouwd.

Het concept is dat particulieren deze appartementen kunnen kopen met een huurcontract. Het hotel Novanta huurt dan de appartementen en is verantwoordelijk voor het onderhoud, marketing en exploiteren. Waarbij de eigenaren de winst ontvangen, naast hun eigen twee weken per seizoen in hun vakantiehuisje. Klik hier voor de brochure.

Bezoek: Castello di Gello

Funenhof

 

Partners: 

 

Arons & Gelauff

Grayfield ontwikkelt in opdracht van Vink Bouw en TROI Studio Het Funenhof. 

Het Funenhof wordt een modern kleinschalig hofje van 8 eengezinswoningen met een gemeenschappelijke binnentuin.

Vanuit de gemeenschappelijke binnentuin kun je direct een groot park inwandelen. In het park kunnen kinderen veilig op verkenning. Sommige woningen kijken uit op het park, andere hebben een eigen terras. Een ideale en veilige plek voor jonge gezinnen.

Het Funenhof is gelegen tussen het Funenpark en de trendy Czaar Peterbuurt aan de rand van het Amsterdamse Centrum. 

De werkzaamheden voor Grayfield omvatten voor dit project project-, ontwerp- en omgevingsmanagement. Hiernaast is Grayfield verantwoordelijk voor de marketing en verkoop.

Bezoek: Funnenhof

Adviseur maatschappelijk vastgoed gemeente Nijkerk

 

Grayfield focust zich bij de gemeente Nijkerk op Maatschappelijk vastgoed. Het onderhouden en exploiteren van vastgoed is in deze tijd geen kerntaak van de gemeente meer.

Veel panden hebben een slechte bezetting en de huidige huren zijn verre van kostendekkend. Er wordt naar gestreefd om op een aantal strategische locaties voorzieningen/maatschappelijke partijen te bundelen zodat door deze kruisbestuiving inhoudelijke win-win situaties ontstaan.

Door multifunctioneel ruimtegebruik (met partijen die elkaar versterken) worden levensvatbare exploitaties gecreëerd. Voor de vrijkomende locaties wordt gezocht naar een passende nieuwe bestemmingen.  

Grayfield is in dit proces de spin in het web zowel intern bij de Gemeente als richting de maatschappelijke partijen binnen Nijkerk.

De Ruyterkade 127

 

In opdracht van Eric Vökel Apartments en de eigenaar van de Ruyterkade 127 heeft Grayfield het omgevingsmanagement van hun nieuwe boutique appartementen hotel ter hand genomen.

Door stakeholders te interviewen, verschillende informatiesessies voor de omwonenenden te organiseren en door de Gemeente te informeren ontstond de mogelijkheid voor een hotelvergunning.

JengaHouse

 

image (1).jpeg

Partners: 

 

Arons & Gelauff

Dit appartementencomplex is in opdracht van een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), genaamd East Side Collective, gebouwd. Het pand bevindt zich op Oostenburg, een van de oostelijke eilanden naast de Czaar Peterbuurt. De kavel werd door de eigenaar Stadgenoot verkocht op basis van een door hen uitgeschreven tender aan een groep particulieren. Grayfield is door East Side Collective opgedragen de tender te winnen en de kavel te ontwikkelen en te realiseren. In 2019 ging het project van start en een kleine drie jaar later, op 1 november 2022 vond de oplevering van de 15 appartementen plaats. 

Dit gebouw is een voorbeeld voor moderne en duurzame bouw sinds het complex een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) is. Dit is gerealiseerd door gebruik van zonnepanelen, groene daken, warmte terugwininstallatie en vloerverwarming.

Bezoek: JengaHouse

Amstel1

 

image (2).jpeg

Partners: 

 

Marcus Konings

sandenburg concept creation

 

&

Esgo Kuipers

Horeca kantoor

 

Amstel1 is de herontwikkeling van de begane grond van het Amsterdamse gemeentehuis. In het hart van de oude binnenstad van de Nederlands hoofdstad wordt een omgeving van ambacht, duurzaamheid en cultuur ontwikkeld. De visie bestaat uit drie dingen. Ten eerste worden er ruimtes voor verhuur gerealiseerd, ten tweede wordt de hal gevuld met een vintage- en versmarkt, en ten derde een dagelijks doorlopend programma van activiteiten. 

Het doel is een plek creëren waar een maatschappelijk en commercieel initiatief de ruimte geeft aan duurzame en lokale producten met een podium voor starters binnen de ambacht. Een oase voor design, voor makers en voor de buurt.

Nachtfort op Fort Honswijk

 

image (3).jpeg

Partners: 

 

Space and Matter

 

&

Hasseloo investment

 

Nachtfort ontwikkelt op Fort Honswijk een locatie met een divers aanbod, zo onder andere: een evenementenlocatie voor feestjes en trouwerijen, bedrijfsverzamelgebouw waar een groep lokale ondernemers hun ambacht kunnen uitvoeren, en een stop voor wandelaars die genieten van de natuur rond rivier de Lek. 

Het fort wordt in de komende tijd uitgebreid met een B&B en een restaurant. Zo wordt deze locatie in de Hollandse Waterlinie hergebruikt voor een duurzame, ambachtelijke en sociale omgeving.

Bezoek: Nachtfort

bottom of page